+31-621167665 info@balance4business.nl

Contactgegevens

Balance 4 Business B.V.

Ambachtsweg 27-39
3899 AL  Zeewolde
T +31 621167665
M info@balance4business.nl

Projectmanagement

afgestemd op úw organisatiecultuur

Projectmatige werkende bedrijven zoals: softwareleveranciers, gebruiken een standaard projectmanagementmethodiek voor hun klanten. Hierbij wordt aangegeven dat de aanpak gebaseerd is op de branche waarin de klant werkzaam is.

Echter, hierbij wordt voorbij gegaan aan het feit dat ieder bedrijf uniek is en er sterke verschillen zijn in absorptievermogen [1] en cultuur tussen bedrijven maar ook tussen de interne klantafdelingen.

Balance 4 Business (B4B) gaat uit van die onderlinge verschillen en past een projectaanpak toe die afgestemd is op de uniekheid van de klant. Om tot die klant specifieke aanpak te komen voert B4B een aangepaste analyse uit, conform de
B4B-aanpak.

Op deze manier kan projectmanagement afgestemd worden op de verschillende interne afdelingen. Wat betekent dat de benodigde kennis en aanpak afgestemd is op wat medewerkers aankunnen. Op deze manier gaat de (software)verandering niet frustreren maar motiveren.

Deze aanpak heeft een drieledig doel, namelijk:

  • Creëren enthousiaste medewerkers die fungeren als interne ambassadeurs;
  • Vasthouden uniekheid klant t.b.v. concurrentie onderscheidend vermogen;
  • Inzicht in individuele en collectieve valkuilen.

De B4B projectmanager baseert zijn aanpak op de uitgevoerde analyse die hem een beeld geeft van het absorptievermogen en de te ondervinden weerstanden. Op basis van deze analyse bouwt de projectmanager zijn unieke aanpak op. Hierbij maakt hij gebruik van de projectbibliotheek binnen B4B die bestaat uit diverse standaard projectmethodieken (statisch en flexibel) zoals: PRINCE2, PMBOK, IPMA, NCB, Agile en Scrum.

B4B projectmanagement creëert op deze manier een unieke aanpak, geschreven en passend op de klant z’n mogelijkheden en cultuur.

1) Absorptievermogen is de mate waarin mensen, afdeling en/of organisatie in staat zijn om effectief te veranderen

Klantspecifiek project-management

VMS Piramide

Benieuwd

naar wat Balance 4 Business in dit verband kan betekenen voor uw organisatie?

Neem dan contact op met ons voor vrijblijvende informatie via telefoonnummer 036-535 9340 of door middel van het invullen van het contactformulier op onze contactpagina.