+31-621167665 info@balance4business.nl

Contactgegevens

Balance 4 Business B.V.

Ambachtsweg 27-39
3899 AL  Zeewolde
T +31 621167665
M info@balance4business.nl

Software selectietrajecten

Verzamelen van zekerheid 

U kent het vast wel, u zit in een samenwerking met andere bedrijven en zij hebben bedrijfssoftware waarmee ze hun activiteiten perfect kunnen sturen. Ze stellen dat hun bedrijfssoftware sterke voordelen creëert voor hun klanten en zichtzelf.

Dit is natuurlijk wat u ook wilt voor uw eigen bedrijf. Uw bestaande software is aan vervanging toe en uw ambitie in het gebruik ervan ligt flink hoger. U gaat shoppen en u wendt zich tot meerdere softwareleveranciers. U krijgt veel aandacht en op basis van een aantal geweldige demo’s en gecreëerde verwachtingen maakt u een keuze voor een nieuw pakket.

Bovenstaande sluit aan wat een overgroot deel van kopers doen. De afgelopen decennia zijn er dan ook flink wat discussies gevoerd tussen leveranciers en kopers over verwachtingen die niet uitkwamen. Kopers verliezen dan ook snel hun enthousiasme over de aangekochte software en gaan er onder embargo mee werken. Het gevolg is dat medewerkers de oude (Excel) tools blijven gebruiken en het bedrijf de ambitie niet waarmaakt.

Balance 4 business (B4B), pakt dit anders aan. Wij werken met het 3-stapszekerheidsinstrument waarbij de koper op 3-niveaus voor de koop zekerheid kan krijgen over de aanschaf. Op deze manier voorkomt u discussies die alleen maar geld kosten.

Dit zekerheidsinstrument is samengesteld op basis van tientallen jaren ervaring met de aanschaf van bedrijfssoftware. Het instrument biedt kopers vooraf op de volgende niveaus zekerheid:

Analyses ter bestrijding van onzekerheid

  • Impactanalyse, de nadruk ligt op functionele fit en organisatorische knelpunten i.c.m. met mogelijke aanpassingen;
  • Procesanalyse, de nadruk ligt op het toetsen van Gebruikersgemak, inzicht in innovatie en draagvlak van gebruikers;
  • Toepassingsanalyse, de nadruk ligt op het toetsen hoe de tool in de praktijk presteert, ondersteuning leverancier en  aansluiting op de organisatie.

Met deze aanpak realiseert u niet alleen een grondige voorbereiding maar u realiseert bij het starten met de nieuwe software gelijk een optimalisatie. Dit betekent dat u direct met meer functionele mogelijkheden gaat werken wat u tijdwinst en rendement oplevert.

Uiteraard bepaalt u zelf wanneer u genoeg zekerheid heeft om de investering uit te voeren. Immers, deze aanpak betekent een voorinvestering. Echter, deze voorinvestering weegt niet op tegen de faalkosten waarmee uw organisatie geconfronteerd met een niet passende aankoop.

3-stapszeker-heidsinstrument

VMS Piramide
Hoeveel zekerheid wilt u hebben, vóór aankoop, over het slagen van uw investering?

Omgaan met onzekerheid

Benieuwd

naar wat Balance 4 Business in dit verband kan betekenen voor uw organisatie?

Neem dan contact op met ons voor vrijblijvende informatie via telefoonnummer 036-535 9340 of door middel van het invullen van het contactformulier op onze contactpagina.