+31-621167665 info@balance4business.nl

Contactgegevens

Balance 4 Business B.V.

Ambachtsweg 27-39
3899 AL  Zeewolde
T +31 621167665
M info@balance4business.nl

Verandermanagement

Praktijk

Organisaties optimaliseren of kopen met de beste bedoelingen software waardoor al of niet allerlei procesveranderingen noodzakelijk zijn. Hierbij is de koopgedachte gebaseerd op het vinden van een efficiënte/effectieve manier van werken die alle problemen oplost. Echter, in de praktijk loopt men vast op medewerkers die met allerlei argumenten komen dat de veranderingen niet werken zoals verwacht.

Dit fenomeen is niet uniek en komt voor bij alle bedrijven die veranderingen doorvoeren in procedures en tools. Hierbij is de trend dat de veranderende medewerkers de schuld neerleggen bij de veranderde of nieuwe software.

U vraagt zich nu vast af hoe deze weerstand ontstaat.  Wel, het aanbrengen van veranderingen genereert per definitie weerstand bij mensen die het betreft. Hierbij  komt weerstand voor in twee varianten, namelijk::

  • Bewuste weerstand
    Deze komt voort uit veranderingen die negatief ingeschat/ervaren worden. Dit zijn vaak zaken die te maken met eigen belang, politiek gedrag, imago, etc
  • Onbewuste weerstand
    Dit is een onbewust proces in het menselijk brein. Ons brein streeft naar minimalisatie van energiegebruik.  Immers, veranderen kost extra energie. Ons brein zal veranderingen dan ook onbewust proberen te negeren.

Veranderaanpak

Balans 4 Business (B4B) biedt verandermanagement aan vanuit de gedachte dat mensen gehoord willen worden en begrijpen dat hun weerstand een natuurlijke reactie is. Door vanuit deze basis ons project- en verandermanagement te combineren worden veranderingen bespreekbaar.

Verandermanagement begint met het opmaken van een stakeholderanalyse. Op basis van deze stakeholderanalyse worden communicatieprofielen gedefinieerd waarbij aangegeven is hoe medewerkers betrokken gaan worden, met welke frequentie en welke autoriteit zij krijgen. De sleutel tot succes is hierbij: persoonlijke aandacht.

B4B past al jaren succesvol verandermanagement toe op basis van kennis en kunde hoe mensen reageren op procesveranderingen, al of niet met tools. Ondersteunend hierbij werkt dat “vreemde ogen” dwingen.

Stakeholder- analyse

VMS Piramide

Mensen zijn de KSF bij veranderingen al of niet met tools

Veranderprincipe

Benieuwd

naar wat Balance 4 Business in dit verband kan betekenen voor uw organisatie?

Neem dan contact op met ons voor vrijblijvende informatie via telefoonnummer 036-535 9340 of door middel van het invullen van het contactformulier op onze contactpagina.