+31-621167665 info@balance4business.nl

Whitepapers

Klantcases

Overige Publicaties

Actualiteiten

Klantcase

Extreme groei opvangen met ERP-software

Contactgegevens

Balance 4 Business B.V.

Ambachtsweg 27-39
3899 AL  Zeewolde
T +31 621167665
M info@balance4business.nl

Een Noord-Hollandse bouwer managet extreme groei via bedrijfssoftware

Soorten documenten

Balance 4 Business publiceert de volgende drie soorten documenten op haar website:

Whitepapers: deze zijn geschreven naar aanleiding van wetmatig gedrag en dienen als input voor wetenschappelijk onderzoek. Whitepapers zijn vaststellingen van zaken die bij meerdere bedrijven voorkomen en onafhankelijk van branches zijn.

Klantcases: deze zijn geschreven door een onafhankelijke journalist en na toestemming van de klant gepubliceerd. De cases zijn momentopnames en dienen als zodanig ook zo gelezen te worden.

Overige Publicaties: zijn vaststellingen die geschieden op een bepaald moment.

Whitepapers en klantcases kunt u aanvragen via het formulier aan de onderzijde van het betreffende bericht.

Hoe vangt een bedrijf een verdubbeling van het werkvolume op? Dit overkwam een klant van ons uit het Noord Hollandse. Een bedrijf dat zich bevindt in de top 50 van renderende bedrijven.

Zoals veel bedrijven zocht het bedrijf de oplossing in nieuwe bedrijfssoftware. Dit was onbekende materie voor de directie en zodoende zocht men contact met Balance 4 Business (B4B). Men koos voor B4B omdat deze niet alleen naar de software kijkt maar ook oog heeft voor de organisatie en wat zij aankan.

Businessanalyse

De oude ERP-software sloot niet meer aan op de behoefte van de organisatie, echter de projecten moesten wel doorgaan. B4B startte met een businessanalyse, wat een aantal korte termijn oplossingen creëerden, die het bedrijf even lucht gaven.

Een strategische oplossing, in de vorm van de aanschaf van nieuwe bedrijfssoftware, creëerde rust en groeimogelijkheden in het bedrijf voor de langere termijn.

Vanuit de gemaakte B4B-analyse kwam sterk naar voren dat de organisatiecultuur de meest dominante factor was binnen het bedrijf. Er werd dan ook gezocht naar een sterke functionele trekker die nodig was om alle noodzakelijke interne veranderingen te kunnen verkopen en managen.

Na een voorstel van B4B aan de directie vond men een sterke interne verandermanager. De kennis en ervaring van deze persoon zorgde stap voor stap voor een interne verandering. B4B ging een tactische rol vervullen, zij ondersteunde, adviseerde en coachte de verandermanager inclusief de projectgroep.

Dit project is een voorbeeld van een snelle analyse, korte- en langetermijn maatregelen in combinatie van zoveel mogelijk gebruik van eigen resources geleverd door de eigen organisatie.

Bent u geïnteresseerd in het bedrijf achter deze klantcase en/of wat B4B voor uw organisatie zou kunnen betekenen? Vraag de case dan aan via onderstaande link of neem contact met ons op voor vrijblijvende informatie via telefoonnummer: 036-5359340 of gebruik ons contactformulier.

Opvragen documenten

Documenten opvragen

Whitepapers en klantcases kunt u aanvragen via het formulier aan de onderzijde van het betreffende bericht.

Ja, ik ontvang graag per e-mail de klantcase

Managen van extreme groei

4 + 3 =