+31-621167665 info@balance4business.nl

Whitepapers

Klantcases

Overige Publicaties

Actualiteiten

Overige publicaties

Verandermanagement is een KSF in ICT-trajecten

Contactgegevens

Balance 4 Business B.V.

Ambachtsweg 27-39
3899 AL  Zeewolde
T +31 621167665
M info@balance4business.nl

Terugverdienen van de aanschaf van softwaretools kan sneller

Verandermanagement binnen ICT gaat over een andere manier van functioneel werken, waarbij nieuwe of nog nooit gebruikte toepassingen in de bedrijfssoftware vaak de aanleiding zijn.

Verandermanagement is vaak lastig te realiseren aangezien de functionele manier van werken een grote persoonlijke invalshoek heeft en daarnaast sterker vastligt in onze hersenen. Weerstand is vaak een gegeven en is er in twee smaken, namelijk:

  • Bewuste weerstand, vanuit politiek-, imago-, macht- en/of eigenbelang;
  • Onbewuste weerstand, veroorzaakt door een natuurlijk proces in de hersenen.

Bewuste weerstand is een bekend verschijnsel en is meer zichtbaar in het gedrag en is prima om te buigen. Onbewuste weerstand is een veel minder bekend fenomeen en heeft een veel langere verandertijd nodig.

Balance 4 Business (B4B), jaren actief in Verandermanagement past verschillende verandermethoden toe. Deze zijn afgestemd op de oorzaak en het soort weerstand. Hierbij kiest B4B vaak ervoor om niet specifiek als veranderaar binnen te komen maar dit te combineren met een andere functie. Op deze manier is er geen bewuste druk om te veranderen en kan dit onbewust plaats vinden.

veranderen = her- en erkennen