+31-621167665 info@balance4business.nl

Whitepapers

Klantcases

Overige Publicaties

Actualiteiten

Klantcase

Organisatiecultuur bepaalde automatisering

Contactgegevens

Balance 4 Business B.V.

Ambachtsweg 27-39
3899 AL  Zeewolde
T +31 621167665
M info@balance4business.nl

Organisatiecultuur inzetten als concurrentievoordeel

Soorten documenten

Balance 4 Business publiceert de volgende drie soorten documenten op haar website:

Whitepapers: deze zijn geschreven naar aanleiding van wetmatig gedrag en dienen als input voor wetenschappelijk onderzoek. Whitepapers zijn vaststellingen van zaken die bij meerdere bedrijven voorkomen en onafhankelijk van branches zijn.

Klantcases: deze zijn geschreven door een onafhankelijke journalist en na toestemming van de klant gepubliceerd. De cases zijn momentopnames en dienen als zodanig ook zo gelezen te worden.

Overige Publicaties: zijn vaststellingen die geschieden op een bepaald moment.

Whitepapers en klantcases kunt u aanvragen via het formulier aan de onderzijde van het betreffende bericht.

Veel aannemersbedrijven komen voort uit traditionele familiebedrijven. Binnen familiebedrijven is de cultuur (mensen) de meest dominante factor. Niets mis mee, want het grootste voordeel van een familiecultuur is: loyaliteit, het spreken van dezelfde taal, korte lijnen en ruimte om te leren van fouten.

Dit Brabants bedrijf is een familiebedrijf. Zij groeide uit haar jasje en haar ondersteunende hardware- en softwaremiddelen. De administratie maakte intensief gebruik van de aanwezige software. De software had weinig betekenis in de rest van de organisatie. Dit moest nu maar eens veranderen want er waren veel te veel overdrachtsmomenten.

Deze bouwer ging op zoek naar een nieuw systeem. Men koos voor 2 -systemen in plaats van één. Hierbij was het uitgangspunt dat het S&O systeem haar data moest kunnen exporteren naar het project-administratieve ERP-systeem.

Balance 4 Business (B4B) werd erbij betrokken toen het project vastliep op beide softwareleveranciers.

Businessanalyse

B4B legde het project stil en voerde een businessanalyse uit in de gehele organisatie. Hierbij kwamen de functionele gebieden die overlapte tussen projecten en S&O goed in beeld. B4B, analyseerde de informatiebehoefte, paste de processen aan en zorgde dat beide softwaretools gegevens konden uitwisselen. Daarnaast werd er via verandermanagement aandacht besteedt aan de veranderingen voor de gebruikers.

Tijdens het veranderproces werd duidelijk dat de mate waarin de medewerkers binnen S&O betrokken waren bij hun klanten bijzonder was.

Deze bijzondere manier van aandacht en betrokkenheid bij de klanten moest worden behouden. B4B kon het proces zodanig herinrichten dat de medewerkers hun vrijheid behielden, waardoor de unieke manier werken behouden bleef.

Al met al is dit project een voorbeeld waarbij cultuurtypologie sterk geïntegreerd is binnen de manier van werken.

Bent u geïnteresseerd in het bedrijf achter deze klantcase en/of wat B4B voor uw organisatie zou kunnen betekenen? Vraag de case dan aan via onderstaande link of neem contact met ons op voor vrijblijvende informatie via telefoonnummer: 036-5359340 of gebruik ons contactformulier.

Opvragen documenten

Documenten opvragen

Whitepapers en klantcases kunt u aanvragen via het formulier aan de onderzijde van het betreffende bericht.

Ja, ik ontvang graag per e-mail de klantcase

Concurrentievoordeel

8 + 11 =